ilovefake


.............................................................................................................
.................................................................................
..................................................
................................................................

Jag måste verkligen sova nu men jag vill inte. Udda. Har jobbat häcken av mig under veckan och tyckt synd om mig själv den övriga tiden. Inte ens skallen min får en stunds vila. Det känns som om jag har ögonen uppspärrade och fast tejpade, ingen chans för en liten blunder. Det är nog bästa sätt att beskriva det.
Usch, nu börjar jag igen. Bör avsluta inlägget innan jag blöder ut. Godnatt gott folk.

hello darkness, my old friend


Earth Hour. Yes, ikväll har jag en myskväll med nära och kära i Earth Hours ära. Levande ljus, gott, champagne, monopol.. Börjar låta som en nyårkväll på sömntabletter :P.. men skoj. Vad har ni för er denna afton?

Dagens låt: Simon & Garfunkel - Sound of Silence. En låt mamma och jag gillade att nynna på när jag var liten.. Saknar dem tiderna. Låten är ett mästerverk och är tveklöst med i topp tio av de bästa låtarna i historien.

beautiful people


kärleksromans ingen glömmer.

dagens låt: melanie safka - beautiful people

You live in the same world as I do
But somehow I never noticed
You before today
I'm ashamed to say

Beautiful people
We share the same back door
And it isn't right
We never met before
But then
We may never meet again
If I weren't afraid you'd laugh at me
I would run and take all your hands
And I'd gather everyone together for a day
And when we gather'd
I'll pass buttons out that say
Beautiful people
Then you'd never have to be alone
'Cause there'll always be someone
With the same button on as you
Include him in everything you do.

Beautiful people
You ride the same subway
As I do ev'ry morning
That's got to tell you something
We've got so much in common
I go the same direction that you do
So if you take care of me
Maybe I'll take care of you

Beautiful people
You look like friends of mine
And it's about time
That someone said it here and now
I make a vow that some time, somehow
I'll have a meeting
Invite ev'ryone you know
I'll pass out buttons to
The ones who come to show
Beautiful people
Never have to be alone
'Cause there'll always be someone
With the same button on as you
Include him in ev'rything you do
He may be sitting right next to you
He may be beautiful people too
And if you take care of him
Maybe I'll take care of you
And if you take care of him
Maybe I'll take care of you...
eople

the last sittingbilder: bert stern

den första bilden gör mig sorglig och den får mig att undra hur hennes sista dagar var.

georgiebilder: georgia may jagger fotad matt irwin.

steady as she goes


Idag är en sådan dag då man inte orkar göra något men man har hundra saker som man borde göra. Tappade verkligen lusten när jag får ett sms från pappa fylld med en massa andra sysslor. Nepp, idag ska jag slita minimalt och sega tills nästa dag gryr.


Goda nyheter, folk. Jag har äntligen köpt en enkelt biljett till Paris. Den 8:e släppar jag vad jag redan vet kommer vara en tung resväska och laptopen över axeln genom Kastrup. Mina rara föräldrar kommer att ta ledigt från jobbet och köra mig hela vägen för att vinka mig adjö. Måste säga att jag är glad att ha ett farväl-party på plats, ingen vill ge in till reservplanen som innebär kramandet av främlingar och vinkande till den tomma luften..


i want all this loveliness to move in to my wardrobe but my wallet would hate me :(bilder: 1. Conveniece Store. 2. Horisaki Jewelry.

said the joker to the thief

Tack för stödet och uppmuntran allesammans.


Helgen har varit stressamt men alltid trevlig när man träffar ens de bästa människorna, vännerna alltså. Träffar dem inte lika ofta som jag velat, städer, plugg och annat som skiljer oss åt. Men igår tog vi igen lite med något vi inte gjort på ett tag. Vi gick på bio och såg Watchmen. Bra bra var den, men musiken var bäst! Bara en massa av mina favoriter, bl a Jimi Hendrix version av All Along The Watchtower (den enda låt jag lyssnade innan mina mp3-tider, vilket var då jag var tolv.. oj, vad tiden flyger). Tillbaka till kvällen. Innan filmen började gick vi självklart i jakt efter sött. Ut ur Hemma kväll kom vi med 40kr värt lösgodis! Och tydligen var det billigt för Rosa.  Filmen började inte förrän 21.00 så vi hann med ett par varv runt den lilla staden min.
Härlig kväll men tråkigt att jag var tvungen att tacka nej till vin och strams till ett par andra favoriter.. Nästa helg samlas vi alla hoppas jag.

mad as hell!!


JAG ÄR AAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är arg och så himla frustrerad! Tidigare idag var jag inne i en butik och tittade på olika nagellack. Jag fann ett snyggt lack till slut som jag hade full avsikt att köpa. På väg till kassan stannar jag till för att rota i plånboken (svårt att hitta pengar i den eftersom den förhåller kvitton i överflöd). Helt plötsligt känner någons finger på min axel, jag vänder mig och finner försäljerskan med en ful blick. - Du vet väl att du ska betala i kassan? Säger hon och inget snällt hör jag i hennes ton. Jag svarar ja och tittar förundrat på henne. Samtidigt som hon vänder ryggen hör jag ett mmm.. VAD FAN ÄR DETTA!! Detta aldrig hänt mig förut och aldrig trodde jag det skulle hände! Hur vågar hon vara så förnedrande och för att inte nämna den minst sagt groteska blicken jag fick. Att anklaga en oskyldig person oavsett om det varit jag eller någon annan och som ska föreställa en kund. Och hennes omogna vedervärdiga sätt att tala och se på mig är askyvärt!
Imorgon ska jag gå dit igen för att konfrontera henne om hon är där och även prata med hennes chef. Jag bryr mig inte om jag gör en alldeles för stor sak av det hela, aldrig har jag blivit behandla på det viset och jag har inte gjort mig förtjänt av det heller. Alla mina vänner vet jag alltid är trevlig mot allt och alla och respektfull dessutom. Respekt är viktig och jag värderar det högt, det är så jag blivit uppvuxen och jag bemöter alla människor på samma viss... förlåt om jag förväntar mig detsamma från andra!!! ARGGHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

unconventional post.

Jag fann den urgulligaste hunden inuti det sjukaste. Jag asgarvade, mamma och pappa också, även lillebror. Det kommer ni med eller åtminstone får ni ett leende på läpparna.. Titta själva här.

apricot and grey is my song this springså här vill jag traska runt under mina månader på ile de ré..

dagens låt: Bob Dylan - Most of The Time

walking dead


Idag mår jag inte bra.. det var länge sen jag sovit djupt och bekvämt i min säng, kroppen mår icke bra och jag har en miljoner saker jag måste göra. Det snurrar i min skalle! Det känns som om den ska sprängas. Jag behöver åtminstone en god natts sömn för att återställas tills normalt. Jag kan lätt somna nu, jag gäspar som vara den och ögonlocken känns tunga. Men ja, nu blir sängdags. Ovanligt tidigt måste jag säga. Normalt är tidigt för mig vid tolv men min värld tycks vara lite ur balans just nu..

haunts me


Jag har haft en lugn, stillsam men produktiv helg. Har kört hit och dit, rotat bland högar och högar av tyger, haft långa samtal med föräldrarna som endast slutar med att jag blir irriterad men är det inte så det ska vara? Strax ska jag och lillebror titta på BOB aka Band of Brother, som jag fullkomligt älskar och även om jag sett serien nästan tio gånger kommer jag nog aldrig sluta.

Dagens låt: Bruce Springsteen - The River. Min favorit av The Boss.. jag minns fortfarande första gången jag hörde den. 13 år gammal var jag och det var min första låt på min första mp3-spelar.

people, I need help!


Dilemma. Jag kan icke bestämma vilken bok jag ska beställa. Självklart står det mellan två underbara böcker; Yves Saint Laurent Style och Kate Moss Style. Jag lutar mig mer till den först nämnda men det är inte omslaget som tilltalar mig (bläh) utan innehållet. 258 sidor med bilder på YSL design genom tiderna! Men jag vet inte.. Hjälp!Förövrig har jag snart mitt körkort, har teoriprovet och uppkörningen inbokad och jag känner mig väldigt positiv inför det. Det finns ingen plats för misslyckande. Har inte tid till det. Så fort jag har fått körkortet far jag till Frankrike, äntligen! Jag har ju skjutit upp det  hur länge som helst och jag till och med nämnt det några gånger tidigare, fast då med planer att åka i januari.. som ni ser så är jag fortfarande kvar på hemmaplan but not for long people!

zippersDragkedjesmycken av Kate Cusack. vilken toppen idé! Hade varit perfekt till en utekväll du man känner för att ha bekväma slappekläder men man vill samtidigt se vass ut.. Ska springa in till affärerna och köpa dragkedjor i mängden och pysssla och fixa sedan här hemma. Slutresultatet får ni se.

here comes the sun..

..little dolly (darling). Here comes the sun and I said it's alright..

De härligaste dagarna är dem då man har sol och idag är en sådan. Ljus strålar in från alla håll, Håkan Hellström i högtalarna och för en stund glömmar man att det inte än är sommar. Självklart har jag musik i bakgrund för att verkligen piggna till. Varje dag borde börja som så här.

P.s. Tack till den anonyma som rättade mig.. Jag hör alltid dolly och inte darling när jag lyssnar på låten. Haha, och det är inte första gången jag blir rättad för det.

nuit blanche


more ysl to come..

fun fact: Nuit blanche betyder 'natt då man aldrig går och lägger sig'. Underbart, inte sant?

sway


RVCA med Erin Wasson som model och bakom linsen Kenneth Cappello.


Nu känns det alldeles för självklart att jag måste skaffa en ny header. Men hur den ska se ut vet jag ej än.. Jag slänger ihop något under veckan. Stay tuned

therainbowgirlBilder: tfs. anita pallenberg. Vem kan motstå det härligaste leendet någonsin?
She comes in color everywhere, she combs her hair .. She's like a rainbow.

c/m a/w


Claude Maus A/W 09 kollektion inspirerar lika mycket till våren som hösten.. LOVE IT! Mer om mitt tycke av kollektionen kommer lite senare. Titta in på hemsidan iaf.


dried out?


Kände att jag behövde den boost of inspiration och en tillfällig verklighetsflykt.. Vill komma bort! Det här huset och människorna i det kväver mig!!

influenceÖversta bilden är smått från Loeffler Randall höst kollektion 09. Designduon, som började udda nog med att göra skor från deras lilla Brooklyn lägenhet, är relativt nya till klädkonceptet men inte är dem dåliga för det. De lyckas väldigt bra tycker jag, snygga vardagskläder med lite edge. Kollektionen känns just visst mer som vår och sommare än höst. Härliga färger och cool design.
Bild numero 2 är lätt igenkänt.. men för er som inte vet så är det från olsen tvillingarnas älskade bok Influence. Snart är jag också en lycklig ägare till boken.

early fool and out of bed


gissa bara hur fånig jag känner mig.. Jag gick upp tidigt idag,trots den enorma dragningen att ligga kvar i sängen. Min frukost åt jag, klädde på mig och även sminkade mig. Bussen hann jag med tid dessutom, inget springande idag nej. 11.40 var jag framme vid trafikskolan med tio minuter att spara när jag ser på min körlärares pärm att inte förrän imorgon har jag lektion. ARGH! Typiskt mig säger jag bara. Jag vände ryggen och gick hela vägen hem istället. Mötte en gammal vän på vägen, stod och pratade länge med henne och sedan sa vi adjö. Jag plockade fram min bok och läste tills jag nådde min dörr.
Första delen av dagen kanske inte gick som planerat men dum var den inte. Strax hoppar jag in i duschen och efter det är det matlagning som gäller.

Dagens låt: Chris Isaak - We Let Her Down.. Den där Chris Isaak alltså, en fantastisk musikalisk artist..

candy buds


Är det någon som sett filmen Candy? Jag har haft den på min måste-se lista i nästan två år(:O) och konstigt nog har jag inte titta på den än.. I veckan gäller det.


Jag är den värsta absolut värsta på att höra av mig till vännerna. Jag skjuter alltid upp det, tänker 'om en timme' eller så glömmer jag helt enkelt bort och jag fortsätter med vardagen. Vid unika tillfällen drar jag mig själv på kragen för att ringa, maila eller vad som gäller så vännerna vet att min puls än slår.  Mina underbara vänner vet detta faktum om mig och väntar troget utan oroliga tankar på ett samtal eller mail. Visst är de bäst? Ikväll får två av dem mail från mig, resten får samtal imorgon.

??


Jag vill titta på en bra bra toppen film ikväll. Några tips?

yesterday


Gårdagen bestod av en massa cupcakes, goda dessutom som jag självklart bakat :P.. bjöd hem vännerna, inte skulle jag själv äta alla cupcakes när jag försöker vara nyttig. Egentligen borde jag väl inte ha bakat överhuvudtaget men suget försvinner bara när man frossat.
Så ja, planerna var ju att vi skulle mysa framför en film men nej, tydligen skulle L's klasskompis J vara med på melodifestivalen (i någon sketch) så vi hade inget annat val än att titta på det från början till slut men ingen J dök någonsin upp. Tydligen bytte dem ut honom i sista minuten, stackarn. Vi hoppas han får sin stund i rampljust någon gång.
Vi tittade på filmen till slut, Indiana Jones and the Kingdom of the Chrystal Skull, men tyvärr vilade en viss person (som förblir onämd) sina ögon allt för många gånger och  ännu en film las på listan av icke färdig tittade filmer. Den där listan börjar blir bara längre och längre...

RSS 2.0