la vie en noir et blanc
1+1=2

matt sundin (emfilm.com) är nu officiellt bland mina favorit fotografer. fantastisk är han.


Älskar originalet, cindy lauper tror jag hon heter, men the killers gör den så bra.
Dagens låt blir då The Killers - Girls just wanna have fun

jenny's got a gun


Alla som följer Acne genom säsongerna bör veta att nu till våren och sommaren gäller vilda västern.. Kläderna är lätt varma till färgen och självklart stilrena och rakskurna (typiskt Acne) men det är accessoarerna som är viktiga. I Acnes v/s lookbook syns cowboyhatten och mockaboots, troligen kommer väl inte många gå runt i vardagen med en cowboyhatt på huvudet istället får vi säkert se det i diverse tidningar.
Western-känslan tycks ha spridits till andra platser som en upplaga i Tank Magazine med Kate Bosworth.


Cowboytrenden tror även Roberto Cavalli och Chanel på, men plaggen från deras visningar har mer av real feal jämfört med Acne och även lite mer bohemvibb. Vilken härlig sommar det blir om man ser ut som om man kommit direkt ur 'Lilla Huset på Prärien'.


bananabananapiebild: almah, google

text kommer lite senare ikväll..om den behövs. Känns lite onödigt när ändå inte ska skriva nu. Slänger in en låt bara för det.

Dagens låt: Velvet Underground - I'm waiting for the man

blood and fire


Så här vill jag se ut idag. Men men ..

Efter en timmes snoozande gick jag upp, klädde på mig direkt och begav mig ut för en lång promenad. Jag hade gått i 30 min när jag nått toppen av en kulle och vad som hände sedan plågade mig hela vägen. Jag fick KRAMP I BENEN! Hur händer det? Det måste ju ha haft något att göra med nedgången, vem har någonsin hört om kramp på grund av en lätt promenad?! Benen är fortfarand ömma. Det går väl över hoppas jag.

Dagens låt: Manu chao - Blood and Fire
Sök manu chao på youtube och lyssna och njut! Framförallt lyssna på Radio Bemba Sound System, det är mitt pepalbum! Inge Får mig lika peppad som den!

kids waiting for tomorrow

Snälla skratta inte när ni läser inlägget, trots den höga fånighetsfaktorn i den... känner väldigt corny och cheesy för tillfället.

bild: arvida eller nike kanske? nike är ju med i bilden så..

Ni skulle bara ana de saker jag drömmer om, både stort och smått som väcker mig ur den tråkiga vardagen jag lever i. Även om den vettiga sidan av mig vet att jag inte kommer att åtstakomma hälften av dem .. är det drömmarna som ger mig energi och brännsle för dagarna som passerar. De gör mig lika glad som när jag ser en figur i spegeln(fingrat av någon i huset) när jag hoppar ut ur duschen.
Vill helst inte spilla ur allt men jag delar med mig en dröm, varken ouppnårlig eller bisarr. En dröm att bestiga Kilimanjaro.. hur jag kom att drömma om det minns jag ej. Hoppas ni söta läsare delar med er om era drömmar och mål.


***********


Vår hos Topshop.

Så här vill jag att min vår och sommar ska se ut.. fylld med färg och mönster! Denna vintern har varit så färglös och grå, inte undra på att man längtar efter en färgexplosion.

Sitter även och tittar på Lilla huset på prärien (dansk tv). Söta blommiga klänningar i pastelliga färger under sommarhettan som skymtas ute i naturen. Underbart.

until we bleed


Att sitta på en militärbunker på stranden med vänner och utsikt av hela bukten, med tekoppar i handen och post its på pannan är det härligaste skulle ni veta. Ja, min helg var skön härlig och slapp. Började och läste ut en bok också, det var länge sedan jag gjort det.. Och sjävlklart väckte det lässuget igen. Så just nu har jag Bulgakovs 'Mästaren och Margarita' vid min sida som jag påbörjade något år sedan men hann aldrig läsa klart. Haha, det är så jag läser böcker.. börjar men läser inte klart och plockar upp den några månader efter.

Kleerup+Lykke Li=Until We Bleed=Mästerverk

Utkast: ...


Jag försvinner in till skog och hav till något jag kallar min stuga. Det var länge länge sedan jag var där men så skönt det kommer vara att låsa in sig där från omvärlden. Innan jag springer iväg till bussen får ni två bidler på Nike och en låt..

La Valse d'Amelie, fy skäms på er som inte sett filmen.

Ni vet vad jag gör i helgen.. Vad ska ni själva göra?

the art of looking hot on a dirty sofa


vissa har det andra inte..

dagens låt låtar:
1. Interpol - Evil
2. Interpol - Obstacle 1
3. Interpol - Slow Hands

Interpol är mitt nya favorit band så ni vet.. hittade dem ett tag sedan och jag har inte slutat lyssna. Vill dock varna att inte jämföra dem till Joy Division, bandet blir inte glad av jämförelsen och det är trötta på alltid få höra det. De låter som Joy Division på ytan endast för att sångaren låter som Ian Curtis lärling men bandet anser själva att de haft andra och starkare influencer än bara Joy Division. Lyssnar man mer noggrant förstår man varför. De har ju tydligt inspirerats av andra postpunk band som Echo & The Bunnymen, The Chameleons och lite The Cure även.. slänger även i The Clash för den delen. Men nog av det lyssna och njut, mina vänner.. åtminstone ni som gillar postpunk och postpunk revival (Ellen o Wiki, jag tänker på er två).

morbidPamela Love har varit stor inspiration och jag har velat skriva om henne ett tag, vet inte varför jag väntade så här länge. Hon förtjänar ett inlägg på min blogg i alla fall.
Vem är Pamela Love då? Dotter till en ortoped och barnbarn till en tandläkare, kom Pamelas kärlek som en självklarhet ..? Ärligt talat vet jag inte hur hon kanaliserad denna bizarra fascination av ben och tänder till morbida guldsmycken. Jag upptäckte hennes första gången när jag såg armbandet ovan på Julia Restoin-Roitfelds arm. Den råa stilen i smyckena hon skapar får mig att vilja sälja hälften av allt jag äger för att kunna köpa allt jag kan av hennes kreationer. Tyvärr kan jag ju inte gör det och istället ska jag spara ihop pengar så jag kan kalla denna för min egen. 

Den sista bilden är lånad av söta Kajsa. Hon var i Stockholm och köpte dessa ursnygga smycken inne på H&M. Inget kommer hindra mig från att rusa in i H&M och spana efter dem eller liknande.

Det är många bloggare som skrivit om året som gick, men jag hann inte med det och inte heller ville jag. Det hade endast påminnt mig om hur roligt mitt liv var det första halvåret och hur tråkigt det varit de senaste månaderna.
Hoppas alla hade en smidig & snygg övergång till det nya året

RSS 2.0