clean


Ren och fräsch direkt från duschen är jag. Inget går upp mot en morgondusch. Strax blir det frukost och kanske en promenad.. Känner på mig att detta kommer bli en toppen dag!

bijouxBortsett från böcker trånar jag även efter smycken, massa smycken, dyra, billiga, fabrikerade, hemgjorda! Armband och ringar eftersom jag har aldrig varit en halsbandmänniska.. och egentligen inte heller en smyckesmänniska för den delen. Men saker förändras med tiden. Jag ska rota genom mitt gamla smyckesskrin senare ikväll, nja imorgon istället.

baby's back


Bild: Terry Richardson

Hej igen.. :S.. förlåt för frånvaron. Jag har varit i Lund och hälsat på min bor, det blev även en sväng till Köpenhamn. Det värsta var ju att hålla hårt i plånboken. Sjukt jobbigt att inte shoppa men ekonomin ger inte vidga, har man inte råd så har man inte. Mina vänner vet det så väl, det krävs mycket för mig att hindra mig själv från att dra mitt kort hejvilt i affärerna. Med så mycket bilande och onyttig mat var inte min mage min bästa vän heller, är på bättringsvägar.
Jag har beställt en bok och funderar redan på vilken min nästa blir.. I've been biten by the bookbug. Min lista är oändlig och består huvudsakligen av klassiska romaner vilket gör det svårt att välja. Men vad sägs om Terryworld för omväxlingens skull? Eller Helmut Newtons Private Property? Eller lite Man Ray?

Dagens låt: Radiohead - Exit Music (For a Film) .. det var länge länge sen jag hörde låten och blev påmind om den häromdagen.

934217980471Sophomore sophomore sophomore. Need i say more? Cass Bird som fotat tidigare sophomore lookbooks lyckades minst lika bra denna gången. 09 lookboken har haft en liten plats på bloggen innan, men nu får ni andra bilder och dessutom en närmare blick på ett av mina favorit plagg.


Klänningen ovan är enkel, cool, snyggt skuren och finns att välja i vit, svart och även aprikos. Skorna är inte dumma heller, materialet påminner om reflexer..? Rachel Ballinger, som dykt upp tidigare på cobrasnakes bilder, fick vara modellen i år. Hon är duktigt, söt och ideal för sophomore. Trots det är jag inte så förtjust i henne, något stör mig och jag vet inte vad.

ehhvimmel på alexander wang visningen

jag hade skrivit mer men laptopen dör!! tusan!!

caught


snygga tjejer med känsla för stil fångade genom linsen i köpenhamns gator. Och den första tjejen har faktiskt dykt upp i bloggen i ett gammalt inlägg, fast fotot togs av den kände Yvan.

fall 09


Yigal Azrouël
Tunna material, lätta dessutom och en slank och slimmad siluett trots de stora kapporna. Praktist och samtidigt snygg och elegant.

Jag skulle egentligen göra ett inlägg om Alexander Wangs höstkollektion, bortsett från att de kändes otroligt onödigt eftersom den redan ligger uppe på tusen andra bloggar var jag även smått besviken. Fick ingen wow-effekt eller cravings för något förutom enstaka grejer som bl a den ny it-väskan!


Skylten backstage var cool. Lägg märke till den nedersta meningen!

fill my head


Jag vill ha tidningar att läsa! Jag vill inspireras till fullo och fylla huvudet med tips och trix! Men ack, ekonomin tillåter inte. Jag har inte råd att lägga pengar på övrig lyx som modetidningar. Det är så dyrt om man lägger ihop allt, man vill ju aldrig endast köpa en tidning utan det ska vara mist tre. Plus att jag föredrar de importerade tidningarna, brittiska, danska och franska är det bästa.

Det blir frukost nu och kanske en promenad. Morgon/förmiddags tv är så himla tråkigt!

Dagens låt: Skeeter Davis - The End of World
Jag älskar att lyssna på låtar från 50-60-talet, växte upp i ett hus där det spelades dag efter dag. Men det jag älskar mest är att jag blir nostalgisk över ett liv jag aldrig haft..

dressed


Snyggt klädda och vackra människor befanns på Paul Rowlands utsällning i NYC. Vissa var lite me uppklädda en andra men generellt var det en moderiktig samling.


Försökte hitta lite bilder på själva utställningen men utbudet var magert. Av det lilla jag fann har jag kommit till slutsatsen att Paul Rowland är talangfull och mer än bara intressant.

dot dot dot


Många väljer att klistra fast en massa bilder på en vägg lite huller om buller. Själv gillar jag lite mer symmetri och lite mindre röra, plus att jag heller vill ha tavlor och planscher än fotobilder.

Och ja det är fredag den 13:e, who's scared? Haha, själv är vidskepligheter inte min sak. Jag spottar aldrig när jag ser en svart katt, spruckna speglar och promenader under trappstegar skrämmer inte mig. Det som skrämmer mig rysare, chuckie/clower/andra läskiga dockor och onödigt stora rosa talande kaniner. Skratta så mycket ni vill, men är ni också rädda för fåniga saker?

two faced


bild: emma pick


Dagens låt: Kings of Leon - Knock Up
och Lykke Li har gjort en cover på den (föredrar orginalet)

oh bardot


Jag har valt ut mina favoriter från Acnes v/s kollektion, men mest av allt vill jag den gråa Bardot klänningen


Det är väl tydligt att Bardot klänningen är döpt efter Brigitte Bardot. Jag undrar om inspirationen kom från filmen 'Viva Maria' där Brigitte Bardot ser ut som hon gör på bilden ovan.

Mer Brigitte kommer ni att få av mig.. Hon har länge varit min ultimata stilikon.

absentee

Yes, jag har varit lite frånvarande. Varför? Vet inte själv. Jag har inte haft en händelserik vecka exakt . Mina lågpunkter: dålig dålig körlektion och en värkande fot. Höjdpunkter: Larv med mamma i högsta växel och lugn men givande fredags utgång.

Många bilder har det blivit på sistone i bloggen, inte så mycket mode och annat skoj. Får ta och ändra på det. En hälsosam blanding av allt är bra, inte sant?


bild: cobran

RSS 2.0