ursäkta. har inget bättre för mig

en lista. kunde inte komma på något bättre. lånad från fröken forni.

senaste..

Låt du hörde: coldplay - yellow
Film du såg: the dark knight. och shit! vilken film alltså!
Mat du åt: pasta med ädelost och skinka. super.
Kram: .. minns inte.. tråkigt. snacka om att var älskad :P
Puss: mamma?
Fest: oj då. det var också ett tag sedan.
Känslan: hungrig och
Ilska: vet inte. den håller itne länge så man glömmer så lätt
Resa: till stugan.
Glädje: min  och lalles flummiga väg upp för trapporna mötandes av sandra och maria, springades och med byxorna vid knäna.
Dröm: jag är dålig på detta. jag minns inte detta heller!
Boken du läste: Atonement av Ian McEwan
Personen du träffade: lille- och storebror.
Personen du pratade i telefon med: mamma
Personen du fick sms av: lalle
Gången du åt en 7-eleven korv: aldrig må jag säga.
Gången du var utomhus: på väg hem från jobbet.
Gången du sov: förra natten.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: i söndags.

mitt liv just nu.. inte så händelserikt. jag är tråkig tråkig tråkig.

a cold afternoon

en sval sommar dag hade varit härlig efter gårdagens hetta. en sådan som var en typisk svensk sommar dag för tio år sedan?


bild: vogue paris juni 06

är så spänd inför imorgon. men jag längtar! håret ska klippas. jag längtat efter detta sedan i julas. anledningen till att jag inte klippte mig tidigare var ju för att håret skulle vara långt till både studenten och balen. och nu ska det äntligen av. alla tycker inte att jag brode klippa mig, mina kompisar gillar mitt hår som det är medan de närmasta vännerna och familj tycker det vore bra med lite omväxling. det sista håller jag med om. klippa håret är inte en sådan himla stor sak. det växer ut. jag har testat olika frisyr under alla mina år, alltmöjligt. en klippning till skrämmer mig definitivt inte och jag litar på min frisör!

vet inte om jag nämnt det men jag är så kär i min nya acne blus. öppnar garderoben tusen gånger bara för att se den hänga där. en bild på den kommer.

innan jag glömmer. lägenheter i köpenhamn har spanats in.

lagerfeld on my t-shirt



bild: urbanoutfitters

gissa bara om jag inte började skratta nör jag såg bilden. så himla söt är den, en ovanligt gullig version av monsieur Karl Lagerfeld himself porträttad av urbanoutfitters, en slags hylling. jag gillar den. ni borde också ;)

une fille entouré par le bleu



bild: natalia vodianova

ibland jag går upp när jag inte behöver. ibland för att jag inte kan somna om eller för att jag blir entusiastisk över något jag vill göra och orkar inte vänta med. idag var det det första. en av mina dåliga dåliga sidor. och jag tror jag endast ahr mig själv att skylla. det var ingen uppe, inga buller från gatan utanför, ingeting. jag är bara helt vaken. synd, att jag inte kunde vara sån när jag gick i skolan.. kanske jag hade varit på lite fler lektioner ;). eller åtminstone kommit i tid till dem.

magen kurrar.. det dags för frukost.

chloé



bild: chloé reklam

igår tog jag för första gången en sniff på chloés väldigt uppmärksamma doft. och vilken doft! det är som en äng av härligheter som inte går att beskriva. hade turen att dofta chloé hela dagen. med nästa lön ska en flaska inhandlas. jag hade gärna gjort det nu men jag hann slösa allt på bara två dagar .. och jag skäms...

så ja, igår var jag i malmö och jag fann ett par godsaker. en svart blus, en svart väska och en grå tröja från Zara, samt en blommig acne blus och två böcker. det är ingenting jämfört med vad jag köpte i fredags. Då blev det två vita linnen, ett grått linne, en lila blus, några trosor och två sjalar med tryck från h&m. Även ett par ljusgråa jeans från denimbirds. Jag är jätte nöjd med allt. Nu måste jag endast fixa lite utrymme i garderoben.. lite ska väl slängas. Hur ofta städar jag och slänger plagg i garderoben? En sådan städning sker väl tre-fyra gånger varje år. Hade jag inte gjort det skulle jag sova i en hög av kläder.

idag? idag har jag tagit det lugnt. vissa saker blev inte av (på grund av att lilla jag försov mig). men det går att ta igen. strax ska jag konstigt nog ut och jogga! har snackat om att göra det i evigheter och nu blir det av. lillebrodern håller mig sällskap dessutom ;)

autumn&narcisso


topshops höstkollektion är underbar. från ledigt till uppklätt. från feminint till maskulint. allt tycks funka på ett stiligt sätt. bara plus. topshop har verkligen höjt sig till en mer elegant nivå av design. väldigt imponerad är jag. trots kopierna som inte exakt gömmer sig i kollektionen. jag kommer ha svårt att hålla tassarna borta från kläderna när jag hittar dem i butiken.


-

enda sedan jag gav bort min hellängds spegel några år bakåt har jag känt att det saknats något i mitt liv. en spegel. en vacker spegel som känns både klassisk och modern. längtan efter spegeln har verkligen stigit dessa senaste dagarna och jag mindes en jag spanat in på en fransk sida.



dagens låt: nico - these days


picks


läste att luella skulle sälja en kollektion på urban outfitters. och vilken nyhet! jag älskar luella! allt som fröken bartley rör vid blir modeguld! hur hon lyckas.. ja, det vet jag bara inte. men jag ska definitivt hålla utkik efter den nya kollektionen. vem vet? kanske slösa .. nej, investeras en aning på något snygg plagg.

jag bestämde mig att kika in på urbanoutfitters sida för att se vad som erbjöds. fann dessa finna glajjor i wayfaire-stil.


bild numero 2: stylebubble

min mamma frågar mig flera gånger - när ska du använda din symaskin? det undrar jag också ärligt talat. har inte sytt ett enda plagg sedan sista veckan i skolan. så två månader sedan nästan. det var min födelsedags present och päronen tycks tro att jag inte uppskattar den. det är ju självklart att jag gör! jag älskar att sy och skapa plagg. men när ska jag finna tid till att sy? jag jobbar 8h om dagen, 5 dagar i veckan. och det är tvåskiftigt jobb.. väl hemma vill man bara sova och vila, äta också. ibland hittar man på saker med vänner. lite tid från mig det förtjänar dem. men min symaskin då? stackarn sitter på byrån och samlar damm. fast inte länge till! kreativiteten är på topp trots den mentala utmattningen, har skissat en massa på sistone och nytt tyg hittar sin väg till min dörr nästa veckan.

dagens låt: manu chao - a cosa
qu'est ce que tu veux de moi?

iLego



bild: fredflare

på min önskelista just nu ligger en högtalare i legoform speciellt för ipodar. mer retro än andra högtalare och en aning mer unik. funderar på att inhandla en vit .. eller blå? kanske gul. endast 150 kr, är det värt det?

bluebird



bild: lou doillon i blus och skor av peter jensen och lee cooper-shorts.


sssccchhh



bild: Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin

sasha pivovarova är en av mina favorit modeller. söckersött men med en blick som mördar.

monki.lover


jag har kärat ner mig i allt vart enda plagg från monki. härliga, enkla och sköna plagg är oemotståndliga plus att de är vänliga mot plånboken. (inte för att jag behöver oroa mig om det, får min lön på fredag). så så fort pengarna rullar in ska lite av dem vidare.



bilder: monkigirl

dock är jag lite osäker på jeansen.

Utkast: sent igår ...

sent igår natt bestämde jag mig att skippa planerna om plugg till hösten. vfr? en vän, som är just nu i norge och jobbar, berättade att hon skulle flyttade till köpenhamn sedan och jobba även där. jag kanske åker med henne. köpenhamn är inte så långt bort från hemstaden. 1½h? har redan hittat några jobbannonser som verkade intressanta. måste bara uppdatera mitt cv, hitta en bra bild och snacka lite mer allvar med ellen, my friend. lägenhet måste också hittas .. och ja, elin ska nog också med. så tre tjejer i stor staden. det blir skoj. förhoppningsvis går allt ihop så snabbt som möjligt. jag kommer säkert ändra mig om någon vecka. så typiskt mig att skifta mellan planer. ahh!! ibland blir jag så frustrerad på mig själv. men jag tror att jag håller mig till denna planen. eller något liknande ..


class of '08

lite sent jag vet.. men jag tänkte dela med mig lite bilder på den underbara klassen jag en gång tillhörde.


elin,hannes och jag


es3c - bästa klassen någonsin. gud vad jag saknar er alla

like a sore thumb


bild:eugenio recuenco

be happy


bild: pop mag

idag är kroppen inte min vän. magen har ont, huvudet värker och jag är trött. hur många gånger har jag nämnt det? gårdagens utgång var trevlig och lugn. inget vilt stohej. kan vara för att man slutade så sent och gick direkt till puben.

vad jag saknar tiden då man var glad dygnet runt och inte oroade sig över något. vad kan man ha varit? 6,8-10 år gammal. dem tiderna var härliga. blev påmind om dem när jag upptäckte att lilla huset på prärien visas på en dansk kanal. älskade den serien som liten och det gör jag än.


combination early in the morning


bild: ? modellen heter tine iaf

är nyvaken och trött men ändå pigg. konstig kombination. igår var ju hur skoj som helst. och som vanligt träffar man nya människor likaså gamla. drickandet blev måttligt. vilket var nog bäst eftersom magen har varit ltie känslig på sistone. i'm feeling the need for snoozing.

seems to stick in her veins


bild: ?

sick and tired. det är jag idag. herregud. jag kommer aldrig bli frisk. trodde i början av veckan att jag var på bättrings vägar men icke. istället mår jag värre. är öm i hela kroppen, snuvig... och mycket. förskylningen kommer inte att stoppa mig! ska ut och roa mig med vännerna imorrn kväll. får proppa i mig med alvedoner och andra droger som hjälper.

korsar fingrarna och hoppas på att vakna kry.

dreams and other things alike


har slumrat in och ut ett par gånger under de senaste två timmarna när jag kom på att jag inte borstat tänderna. så jag gick snabbt upp till toaletten. att borsta tänderna har varit lite av en besatthet för mig, varje morgon och kväll. dumt av mig egentligen att gå upp, skulle ha stannat och var vakna och de var definitivt inte tysta. att få vara ensam hemma är en avlägsen dröm. en annan dröm är att ha ett riktigt sommarlov, istället jobbar jag hela sommaren tills första veckan i augusti. fem veckor kvar tills dess. ibland undrar jag hur jag kommer orka när jag haft dagar som idag. jag är trött. riktigt trött. trött trött trött. förstår ni? alltså trött. haha. ja, trött. men jag ska stå ut. tillsammans med vännen min som delar bördan. tack gode gud att jag har dig. vet icke hur jag hade klarat av jobbet utan dig där.


bild: modette

söt klänning inte sant? jag äger! den är så himla fin och den skriker efter att bli använd. men jag har inte haft något tillfälle för den konstigt nog. vill så gärna slänga på mig den, bortsett från de gångerna när jag är hemma själv och bestämmer mig för jag vill se hur den sitter .. ännu en gång. jag kan vara riktigt fånig ibland.

bild: någon söt tjejs blogg på modette

som sagt, det är någon söt tjejs kreativa kreation som syns ovan. en monki t-shirt som blev en klänning. jag blev så himla förtjust i den och ville gärna visa er. är verkligen sugen på att göra något liknande .. fast mer på tankar om en kjol. hade inte haft något emot att se ut som henne idag .. eller någon annan dag för den delen.

dagens låt: jamie t - so lonely was the ballad

forever young



bild: the satorialist

att vara så ung och så cool. man blir avundsjuk. och det finns något så himla vacker med pojken. vad det är vet jag ej.



 bild: nme

ännu fler coola (lite äldre) kids som befann sig backstage under glastonbury festivalen.

love will tear us apart



bild: google

läste precis att någon stulit ian curtis gravsten. joy division sångaren som begick självmord den 18 maj 1980 ligger begraven i macclesfield, utanför manchester. tråkigt att man ska skända en persons grav sådär. men vem vet, kanske ian hade uppskattat det och tyckt det var roligt ..

snart hoppar jag in i duschen efter en helsikens varm dag och jag får väl ta något och äta också innan nattens röj.

i want you to want me



bild: nina ricci reklam .. texten?

jag längtar tills jag vaknar idag... borde för den delen gå och lägga mig också. vet att det kommer vara en toppen dag. oj, sömnen kickar in. men nej. jag ska borsta tänderna, kanske ta en liten mumsbit för lugna magen och sedan blir det lite läsning av en helt fantastisk bok som ligger bland mina favoriter.

i några dagar har jag haft denna låten i huvudet. en sådan gammal klassiker som alltid får en på bra humör.

let us play



bild: philip gay

ah, önskar verkligen att jag kunnat stanna hemma idag och leka. vill inte jobba. är så trött. men i natt sov jag ut. vaknade halv tolv eller något. två timmar senare än vanligt. och tur det. annars hade jag aldrig orkat göra den minsta rörelse.
morgondagen längtar till. det blir en lång lång dag med så mycket som kommer att hända. hur man ska hinna med allt ... man får kläma in det.

empty closet



bild: garance doré

idag är en sådan dag då garderoben verkar tom. en snygg outfit som tjejen ovan hade varit perfekt, ledigt och snyggt. känner verkligen suget för shopping ..  det är så svårt att avstå. framförallt när det finns så mycket man vill ha. på önskelistan just nu finns en kjol med dragkedja från åhlens, en rosa klänning till ett speciellt tillfälle och en grå sweater´, båda från monki.


RSS 2.0