syr o syr

Idag vart jag och handlade svart tyg till min nyårsklänning... två dagar innan nyår, jag vet (inte exakt det smartaste). Har suttit vid symaskinen typ två timmar och är strax klar med nederdelen, en liten detalj bara. Imorgon börjar jag på överdelen och förhoppningsvis blir jag klar då.. det vill säga om inte latheten drar över mig.
Klänning blir lik denna balmain-skapelsen nedan och snälla döda inte mig. Vet många som är trötta på Balmain, även jag kommenterade ett tag sedan hur uttjatat det var men för någon anledning fick jag för mig att Balmain skulle vara min inspiration.. I för sig, jag "valde" inte Balmain som inspirationskälla. Det hände.


dagens låt: Elliot Smith - Needle in the Hay
lite deprimerande och sorglig men ack så fin.. och den var med i en av mina favorit filmer, The Royal Tenenbaums.

riped

Häromdagen, dan före dopparn tror jag det var.. åkte jag och handla med familjen till ica maxi. Någon gång i den timmen vi var där fick min storebror för sig att bära upp mig och försöka slänga mig in en träbox fylld med nötter. Hans plan misslyckades men mina strumpbyxor överlevde inte kampen! Japp, de gick i sönder. Gråter jag? Nej, de ser ju hur snygga som helst nu! Riped tights are hot!

Strumpbyxorna är mitt favoritplagg för tillfället. Föredrar dem svarta, tunna och tjocka.. dock helst tunna. Mönstrade var allt jag tänkte på ett par månader sedan , tyvärr fick jag aldrig tag på just de jag ville ha från topshop. Nu letar jag efter nätstrumpor men känner på mig att det kommer vara svårt att hålla balansen mellan snyggt & slampigt...

voted most cool



Är inte alice dellal den fräckaste bruden i kvatteret? jovisst, med ring i näsan och halvrakat huvud tog hon modevärlden med storm. Hon är Alexander Wangs senaste musa. Personlig stil är något hon definitivt har och självsäkerhet som ingen annan, hur många tjejer vågar raka av halva skallen? I för sig har vår svenska Nike Felldin gjort det men Alice var den första jag vet om.
Spana in hennes skor i bilden till höger. Snygga, coola och svarta. Precis det jag letar efter. Såg ett par för ett tag sedan, mamma var till och med villig att betala men jag valde istället ett par klassiska converse. Undrar än om jag gjorde rätt val..

dagens låt: The Clash - Police and Thieves

hats & heads.



cobrasnake

dagens låt: Radiohead - Talk Show Host

it's just a shot away.


The who and mick jagger sharing a joke and a laugh.. vilka tider då rock var allt man lyssnade på och allt man behövde. Varför kunde jag inte ha födds tidigare?!!!
The Who - Behind Blue Eyes
Rolling Stones - Gimme Shelter (min absoluta favorit låt av the stones)

the big A

Första bilden har jag lånad av fashionflash. Tidig är Alexander Wang med sin pre-fall kollektion och självklart gör han ingen besviken. Bortsett från att han är begåvad och kreativ så är han även ambitös som ingen annan. Han har kommit väldigt långt det senaste året, från okänd designer till en etablerad designer med en egen look. För många tar det flera år innan de ens får sitt namn skrivet i en tidning och inte mindre ett eget företag.
Tillbaka till kollektionen. Jag gillar allt med den; den bleka och väldigt fattiga till obefintliga kulöra existensen, de stilrena och smart skurna kanter och veck. Jag kan inte låta bli att undra om herr Wang blivit influerad av svensk mode. Hans kollektion påminner om stora svenska märken som Acne, Filippa K, Whyred osv. Till och med modellen ser ju nordiskt ut, om inte svensk. Intressant tanke dock. Tvivlar på att det stör någon, inte mig alla fall. Han för ändå något nytt till många av plaggen, 'en sexig touch' (som han själv anser) och en första glimt på vad som kan bli nästa års stora mode; cykelbyxorna. Vad jag tycker om dem, har jag inte bestämt mig än. Det är ju inte en väldigt versibelt plagg som alla kan använda.. det funkar på modellen vilket som. Vi får se om de svenska flickorna vågar på sig the maybe trend.

Och den nedersta klänning tyckte jag hade varit den perfekta nyårsklänningen för mig. En avlägsen dröm minst sagt, men en dröm dock. Love it, Love it, Love it!




Tycker ni min blogg blivit tråkig? Jag kan ju inte säga att jag varit en engagerad bloggare och lite tid har jag haft över för att blogga. De senaste veckorna har jag tyckt bloggen tråkig och definitivt inte skoj. Borde jag ta en paus och göra en suverän comeback? Eller vänta tills stormen är över?

Grattis igen till min bästa vän Rose, Red Rose, Rizz, Tiny Rizz eller vad det Rose. Ja, hon är en snygging med många namn som kommer alltid att vara bebisen i gänget.

joy & division are multiplying in my mind

min joy division fas är inte över än och varför ska det sluta egentligen? haha, ge mig några dagar till så tröttnar jag på dem. Kommer fortfarande att älska dem men orkar nog inte lyssna mer på deras låtar. Story of my life. Jag är helt inne i en sak ena stunden och sedan tröttnar jag och finner något annat som fångar mitt intresse. Förra fredag fick jag lyssna på Spaceman av The Killers, en helt fantastisk låt. Den var på repeat framtills onsdagen. Idag gäller istället Joy Division - No Love Lost (riffet till intro är bästa).

Och igen, förlåt för den inläggsfria veckan som gått. Bloggen har inte varit så rolig på sistone..



bilder: Lady E

dear in the headlights



Ok, jag skrivit några extra inlägg idag så att ni kan njuta över helgen. Jag far iväg till västra Skåne med en vän till en annan vän. Kommer inte ha internet där vilket betyder inga inlägg så istället tänkte jag vara extra snäll (det är juletid) och lämna er med några innan jag åker. Måste skynda mig nu för att hinna med tåget. Trevlig helg :)

obsession+s

rubriken är rolig för de x antal människor som minns en resa för 2 år sedan..

VECKANS BESATTHETER:

FILMStolhet och Fördomar.. har inte tittat på så många filmer på sistone.

TVSERIETrue Blood (Kan inte sluta tänka på serien, den etsas in hjärnan! Favoriten just nu!)

BANDJoy Division. Jag behöver väl inte säga mer.

LÅTThe Killers - Jenny Was A Friend of Mine

PRYLIpoden (borde ha den fastlimmad i handen)

DRYCKGrönt te men har suget efter "en" citron droppe. Det får bli några imorgon ;)

ÄTBARHETChoklad


blue shade


Vill ha något blått i garderoben .. en kofta, linne, klänning, vad som egentligen. Hittade denna snygga t-shirt klänningen inne på oak. Om jag gjort en önskelista hade man kunnat finna allt hos oak.

neglect



Ahh, gillar verkligen inte mig själv när jag försummar min stackars blogg... det är ju så tråkigt när man tittar in och finner inget nytt att läsa eller nya bilder att njuta av. Det tycker åtminstone jag när andra bloggare inte uppdaterar. Jag är definitivt inte något bättre än resten. Förstår inte varför heller, jag har ju all tid i världen! Tror det är alla dessa månader jag varit arbetslös som typ skadar min hjärna eller något. Känner mig så isolerad från den sociala delen av livet och ibland vill jag inte ens träffa folk. Haha, som tur har jag bara två månader som arbetslös kvar. Thank God for that. Nästa helg blir det utflykt till L's nya hemstad tillsammans med R vilket innebär fest, fylla, middagar, frukostar och öändligt mycket prat om allt som vi sedan skrattar åt. Vi tillsammans är ju helt oslagbart... vilken tönt jag är.
Sedan är de andra vännerna som jag höra av mig till, tur är jag inte den ända. Många tycks ha fallit in i hålet där ingen orkar göra något. S och M ska få höra från mig snart.. Hoppas jag inte får uppsatser tillbaka som svar. Det tar ju evigheter att läsa och sedan svara då, Maja! Eh, jag föredrar ändå långa mail.

RSS 2.0